Virtuele werkplekken

Virtual desktop infrastructure (VDI)

De uitdaging

De installatie van computers en laptops is bewerkelijk. De installatie van het besturingssysteem en alle software kan veel tijd in beslag nemen. Vervolgens worden op iedere werkplek persoonlijke voorkeuren ingesteld voor de belangrijkste programma’s en printers toegevoegd.
Na oplevering van een nieuwe werkplek heeft deze onderhoud nodig. Er moeten beveiligingsupdates worden geinstalleerd, de virusscanner moet up-to-date blijven en er worden nieuwe versies van sofware uitgebracht. Het beheer en de beveiliging van werkstations kost veel tijd!

De oplossing

Door het besturingssysteem, de software en alle randapparatuur van het werkstation te verplaatsen naar een server, kan alles centraal worden beheerd en onderhouden.

Dankzij desktopvirtualisatie (VDI) kunnen zware werkstations worden vervangen door lichte, onderhoudsarme thin clients. Thin clients zijn goedkoper in aanschaf, gaan langer mee en vergen geen onderhoud.

De virtuele desktops gebruiken een basisimage met daarin het besturingssysteem en alle applicaties. Een software-update hoeft nog maar 1 keer geïnstalleerd te worden en is direct beschikbaar op alle werkstations.

Daarnaast biedt VDI een oplossing voor de volgende vragen:

  • Hoe houdt u het beheersbaar, zeker met al die verschillende devices die uw medewerkers willen gebruiken?
  • Hoe zorgt u ervoor dat data en applicaties in elke situatie veilig kunnen worden ontsloten, zonder dat uw gebruikers daarbij weer ernstig in hun vrijheid worden belemmerd?
  • Hoe ontsluit u oude applicaties op een nieuw platform?

Cloudet heeft de techniek en kennis in huis om beschikbaarheid, beheersbaarheid en beveiliging perfect voor u in balans te brengen.

Accepteren
Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek op onze site beter te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Lees meer