Straalverbindingen

Hoge snelheden op locaties zonder snel internet

De uitdaging

Heeft u een vestiging in het buitengebied waar geen glasvezel beschikbaar is? Zoekt u een manier om uw industrieterrein of fabriekspanden te voorzien van supersnel internet, zonder het gehele terrein te bekabelen?
Gaat u verhuizen naar een tijdelijke locatie en wilt u internet zonder direct vast te zitten aan een jaarcontract? Dan is een straalverbinding misschien wat u zoekt! Dit is een radioverbinding tussen twee antennes die data overbrengen.

De oplossing

Wij leveren hoogwaardige straalverbindingen en verbinden daarmee verschillende locaties draadloos met elkaar. De antennes moeten op elkaar gericht zijn en niet worden geblokkeerd door een obstakel. Ondanks de bolling van de aarde zijn er verbindingen mogelijk tot wel 100 kilometer. Straalverbindingen zijn sneller dan glasvezelverbindingen en kennen geen maandelijks abonnementstarief. Er zijn 2 types: gelicentieerde verbindingen en licentievrije verbindingen.
  • Hoge snelheid (low latency)
  • Voordelig en snel aangelegd
  • Hoge betrouwbaarheid
  • Verplaatsbaar bij verhuizing
  • Backup voor glasvezelverbindingen

Gelicentieerde verbindingen

Deze verbindingen gebruiken een gelicentieerde frequentieband. Deze worden aangevraagd bij het Agentschap Telecom en uitgegeven voor een periode van 5 jaar. Met deze verbindingen kunnen afstanden van meer dan 30 kilometer overbrugd worden.

Licentievrije verbindingen

Deze verbindingen maken gebruik van een licentievrije frequentieband. Deze verbinding heeft een maximaal toegestaan bereik van circa 5 kilometer in Nederland.

Accepteren
Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek op onze site beter te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Lees meer