Server 2003 end of life

softwareontwikkeling
20 oktober 2015

“De technologische wereld is sinds Windows Server 2003 drastisch veranderd. De opkomst van cloudcomputing, de groeiende behoefte aan technologie en de toenemende gegevensafhankelijkheid van bedrijven zorgen voor nieuwe IT-uitdagingen. U kunt zorgen dat IT een strategische, continue rol in het succes van uw bedrijf speelt met de verbeteringen van Microsoft zodat efficiëntie wordt verhoogd en nieuwe waarde wordt geleverd.

Werkt u nog met Microsoft Windows Server 2003?

In navolging van het stopzetten van de ondersteuning op Windows XP beëindigt Microsoft de uitgebreide ondersteuning op Windows Server 2003 per 14 juli 2015. Na deze datum is er geen begeleide ondersteuning van Microsoft meer beschikbaar, waaronder updates en patches. Dit kan betekenen dat systemen worden blootgesteld aan beveiligingsrisico’s en mogelijk niet meer voldoen aan nalevingsvereisten. Maak daarom vandaag nog een migratieplan om over te stappen van Windows Server 2003. Op termijn kunnen zelfs uw applicaties problemen vertonen doordat de serversoftware niet meer wordt aangepast.

Hoewel Windows 2003 heel stabiel functioneert, zijn er steeds meer applicaties die extra geheugen van een server vergen. Juist omdat de meeste van deze servers in een 32-bit omgeving zijn geïnstalleerd levert dit beperkingen op.

Microsoft raadt u aan om de overstap te maken naar Windows Server 2012 R2, de nieuwste software voor servers. Deze software is beschikbaar in 64-bit modus, zodat de meeste applicatiesoftware optimaal gebruik kan maken van deze krachtige geheugen mogelijkheden.

Om te voorkomen dat de oplossing voor dit probleem wordt uitgesteld en resulteert in een risico- en stressvolle ‘laatste moment’ reactie, willen wij u daarin ondersteunen. Benader één van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken.”

Accepteren
Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek op onze site beter te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Lees meer