Beveiligingsonderzoekers vinden kwetsbaarheid in WiFi-protocol

afbeelding nieuwsbrief
19 oktober 2017

Wat is er precies aan de hand?

Onderzoekers hebben een nieuwe aanval ontwikkeld op WPA2 (de meest gangbare beveiliging van draadloze netwerken). Met deze nieuwe aanval zijn ze erin geslaagd om de beveiliging die WPA2 biedt te doorbreken en het draadloze verkeer af te luisteren. De kwetsbaarheid geeft aanvallers in sommige omstandigheden ook de mogelijkheden om het verkeer niet alleen af te luisteren, maar ook aan te passen.

De onderzoekers hebben hun aanval de naam “KRACK” (Key Reinstallation Attack) gegeven. Het komt er versimpeld op neer dat de beveiliging die WPA2 biedt deels of volledig te omzeilen is door de verschillende kwetsbaarheden.

Wat betekent dit voor u?

De kwetsbaarheid in WPA2 valt te repareren. Hierdoor zullen de aanvallen niet langer succesvol zijn. Vanwege dit grote risico hebben de meeste fabrikanten van WiFi apparatuur direct patches beschikbaar gesteld om het probleem op te lossen. Deze patches zullen geïnstalleerd moeten worden om beschermd te zijn tegen deze aanvallen.

Wat adviseren wij u?

Voor bedrijven geldt: als de vertrouwelijkheid van je gegevens belangrijk is en de informatie op enige moment via wireless verstuurd wordt, gebruik dan encryptie waar je zelf controle over hebt. Hierdoor bescherm je de informatie end-to-end.

Wilt u advies om dit probleem op te lossen neem dan direct contact met ons op via support@hype.nl of 0342-400510

Accepteren
Wij maken gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek op onze site beter te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Lees meer